Workshop ke 16.01.2019
Stressinhallinnan ABC

 

Kärsitkö kiireestä, kaipaatko keinoja stressin hoitoon?

Tule ja tee sinunkaupat stressin kanssa! 

Stressinhallinnan ABC - workshop on sinulle, jos koet, että elämänlaatusi ja elämänilosi kärsii stressistä, olet kyllästynyt jatkuvaan kiireen tuntuun ja elämän suorittamiseen ja/ tai kärsit fyysisistä stressiperäisistä oireista.

Jos koet jatkuvaa ylikuormitusta ja sinusta tuntuu, että arki vie sinua autopilotti päällä vaan päivästä toiseen ja odotat että sinulla on aikaa sitten kun olet lomalla, eläkkeellä tai voittanut lotossa, on aika pysähtyä!

Totuushan on, että stressi kuuluu elämään, on aina kuulunut ja tulee aina kuulumaan.

Sitä ei voi poistaa, koska se on myös tärkeä elämää ylläpitävä voima. Mutta sen kanssa voi vain tulla sinuiksi.

”Et voi hallita meren aaltoja, mutta voit oppia surffaamaan niillä.”
Jon Kabat-Zinn

 

Mihin workshop perustuu?

Tämä työpaja tutustuttaa sinut rentoutus- ja stressinhallintamenetelmään hyväksyvän tietoisen läsnäolon avulla (MBSR, mindfulness-based stress reduction).
Jon Kabat-Zinn (1944-), ennaltaehkäisevän lääketieteen professori ja Massachusettsin yliopistollisen sairaalan stressinhallintaklinikan perustaja, aloitti 1970-luvulla kehittämään tätä hyväksyvään tietoiseen läsnäoloon perustuvaa ohjelmaa potilailleen.
Menetelmä kehitettiin aluksi pitkäaikaissairaiden kivun ja stressin hoitoon, mutta se on laajentunut ympäri maailmaa erilaisten fyysisten ja psyykkisten sairauksien hoidosta myös mm. urheiluvalmennukseen, työelämään ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin hoitoon.

Mitä workshopissa tehdään?

  • Tutustut menetelmään johdannon ja harjoitteiden kautta ja saat omakohtaisen kokemuksen kautta tuntuman läsnäoloharjoitteista.
  • Teemme yksinkertaisia ohjattuja harjoitteita liikkuen, istuen sekä makuulla lampaanvillaisilla joogamatoilla huovan alla.
  • Harjoitamme pienryhmässä, rennossa hengessä, jossa on tilaa ja rauhaa sekä keskittyä omaan harjoitukseen että jakaa havaintojaan ja huomioitaan ryhmässä.
    Jakaminen ei ole itsetarkoitus, mutta luottamuksellisessa ilmapiirissä se usein on luontevaa ja rikastuttavaa.
  • Tässä työpajassa ei suoriteta vaan sallitaan. Harjoitteet sopivat kaikille, eivätkä edellytä aikaisempaa kokemusta. Olet lämpimästi tervetullut juuri sellaisena kuin olet.

Arkisia ja syvällisiä hyötyjä

Yksinkertaisilla liike- ja läsnäoloharjoitteilla on tunnetusti ja tutkitusti kokonaisvaltaisia myönteisiä vaikutuksia mm. stressiperäisten sairauksien ja niiden oireiden hoidossa (uupumus, unettomuus, lihaskireydet, ruoansulatushäiriöt jne). Säännöllinen harjoittaminen lisää rentoutumiskykyä, itsetuntemusta ja itsensä hyväksyntää.
Nykyisen aivotutkimuksen ansiosta myös mm. meditaation pysyviä myönteisiä vaikutuksia aivoihin on todennettu luotettavin tutkimuksin.
Säännölliset tietoisuusharjoitukset edistävät tutkitusti myös stressin varhaista tunnistamista ja toimivat esim. uupumisen ja depression uusiutumista ehkäisevänä hälytysjärjestelmänä.

 

"Toiveet ja odotukset täyttyivät erittäin hyvin, sain intoa ja tietoa mitä voin tehdä arjessa, että elämä olisi tasapainoisempaa."

 

Oletko valmis tutustumaan omaan stressiisi, haluatko oppia säätämään ja hoitamaan sitä?

Anna itsellesi pari tuntia aikaa ja tutustu omaan stressiisi ja stressinhallintaan.
Saat workshopista mukaasi työkaluja, jotka ovat otettavissa käyttöön saman tien arjessa!

Olisiko tämä juuri sinulle,  juuri nyt?

Aika: ke 16.01.2019 klo 17-20
Hinta: 39 e , sisältää materiaalit, tee- ja hedelmätarjoilun.

Paikka: Avartamo-tila, Kadetintie 19, 00330 Helsinki (Munkkiniemi)

Paikalla on lampaanvillaiset joogamatot, huovat ja tyynyt. Mukaan tarvitset vain rennot, väljät vaatteet, muistiinpanovälineet ja avoimen mielen!

 

Lisää elämääsi tasapainoa, rentoutta ja iloa, olet lämpimästi tervetullut - juuri sellaisena kuin olet!

 

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu tästä saman tien, Huom. ryhmään mahtuu max 8 hlöä.

Mietitkö, sopiiko tämä sinulle? Kysy lisää, vastaan mielelläni, puh 050-3210903 tai marjaliisa@avartamo.fi

 

***
Ohjaaja Marjaliisa Majavesi, logoterapeutti LIF®, on käynyt kaksi vuotta kestävän koulutuksen CFM® MBSR-ohjaajaksi. Marjaliisalla on taustalla oma kokemus burn outista ja siitä toipumisesta MBSR -menetelmän tuella. Lisäksi yli kymmenen vuoden jatkuva omakohtainen kokemus tietoisuustaitojen (mindfulness) harjoittamisesta.
Marjaliisa on vuodesta 2011 lähtien ohjannut MBSR-menetelmää ja tietoisuustaitoja yksityisohjauksena, ryhmille ja kursseina, myös yrityksille ja organisaatioille.
Kokemusta myös erityisryhmien ohjaamisesta.

Tilaa tästä maksuton Stressinhallinnan ABC - sinuiksi stressin kanssa -opas. Se sopii hyvin myös orientaatioksi työpajaan!