Avartamo pelastusrengas 3

Mihin tarttua kun arjen rutiinit rikkoutuvat?

Mihin tarttua kun arjen rytmit ja rutiinit rikkoutuvat?
Koronavirus ja poikkeustila on laittanut meidät kaikki ison haasteen eteen arjen uudelleen järjestelyissä. Moni kantaa suurta huolta myös omasta ja läheisten terveydestä ja toimeentulosta.
Kun turvattomuuden tunne saa otteen ja kaventaa näkökykyä, on normaalia ja inhimillistä, ettei oikein tiedä mihin tarttua.
Jos niin käy, ensisijaista on rauhoittaa omaa mieltä, huolehtia hyvinvoinnin peruspilareista ja vahvistaa tietoisesti luottamuksen tunnetta kaikin keinoin.

Avartamo blogi syyskuu 2019

Miten välttää ylikuormitusta ja lisätä läsnäoloa arkeen?

Huomaatko sinä, kuinka helposti automaattiohjaus luiskahtaa päälle arjen rutiineissa? Kun yrittää avata roskiskatoksen ovea jo metrien päästä napsauttamalla valmiina kädessä olevaa autonavainta?  Niin minulle kävi tässä yksi päivä.  Tai kun ojentaa käden kännykkää kohti ja huomaa hetken päästä selailevansa viestejä, vaikkei ollut edes aikonut tehdä niin?

Linlo

Muutosvalmius elämäntaitona

Muutosvalmius edellyttää ennen kaikkea tietoisuustaitoja ja itsetuntemusta. Ne tarkoittavat kykyä ja rohkeutta tiedostaa ja tunnistaa tarve muutokseen ja tehdä tilanteessa tarkoituksenmukaisia, omia arvoja kunnioittavia valintoja. Viktor Franklin (1905-1997) kehittämän logofilosofian mukaan juuri arvojemme toteuttaminen eli todeksi eläminen on mielekkään ja onnellisen elämän perusta.