Lempeä muistutus hellittämisen tärkeydestä

hellittäminen huoltohetki itsemyötätunto itsetuntemus suorittaminen tietoisuustaidot

Keskikesä lähestyy niin vauhdilla, että hitaampia taas heikottaa!  

Vaikka tilanne on lupaavasti hellittänytkin ja kesä tuo kaivattua vapautta, vehreyttä ja valoa haastaa koronakevät 2 meitä kaikkia edelleen ja eri tavoilla.
Omat ympyrät on voineet pienentyä vaivihkaa kotoilun merkeissä ja/tai työpäivät venyä ja vanua päätteiden äärellä. Tähän itse havahduin ja tiedän, etten ole yksin! 

Siksi haluan jakaa, miten pieni irtaantuminen omista ympyröistä lähitienoille kesken kaiken muistutti itseäni taas hellittämisen tärkeydestä.  Joskus se on todellakin parasta mitä voi tehdä... vaikkei millään ehtisikään, kesken kiireen ja niiden kaikkien tekemättömien hommien...

Mutta siihen kannattaa luottaa, että virkistys tekee aina tehtävänsä ja antaa uutta virtaa! Se on myötätuntoinen teko itseä kohtaan ja samalla talletus energiapankkiin, eikö? 

Ja helpommin sanottu kuin tehty! Tiedän! Tätä saan aina vaan opetella suorittamiseen taipuvaisena itsekin.

Tuntuuko sinullekin tutulta, vai osaatko antaa itsellesi hyviä hetkiä, palauttavia taukoja, hemmottelua, rentoutta tai lepoa jo ennen kuin "kaikki hommat on tehty" ja olet sen "ansainnut"?

Jos tämä sinuakin koskettaa, otathan aikaa kesäpäiviisi, kiireettömiä hetkiä höllätä, avata aistit kesälle ja astua rentouteen.
Talletus hyvien hetkien pankkiin kasvaa korkoa; stressinhallintaa, joka kantaa arjessa.
  

Meitä kaikkia on vain yksi arvokas kappale
ja se tarvitsee huoltoa ja hoivaa.<3

Ravitseva irtaantuminen ei ihmeitä tarvitse, kesäiset päiväretket lähitienoillekin voi avata uusia maailmoja. Ja luonnon lumossa nuutunutkin puurtaja aina virkistyy, satoi tai paistoi. Hellittämällä hetkeksi vain olemaan: havaita värejä, muotoja, tuoksuja, ääniä... ja hengitellä kaiken sen kanssa, mitä tässä hetkessä on, olla osa sitä, tässä ja nyt.   

Hyviä hetkiä keskikesään<3

Marjaliisa


PS. Kesä tuo toivottavasti väljyyttä arkeen pitkän poikkeustalven jälkeen, rentoutumista ja palautumisa ja aikaa myös tunnustella omia toiveita tulevaan arkeen.  Jos kaipaat tukea ja peiliä pohdinnoille, lue Kartta ja Kompassi- mentoroinnista.


(06/2021)